Tutoriale Android
> > > Cum sa-ti faci back-up si sa recuperezi datele de pe telefonul Android - SMS-uri, lista apelurilor, aplicatiile si contactele
Adaugat: 14 Martie 2013 - 19:07

Cum sa-ti faci back-up si sa recuperezi datele de pe telefonul Android - SMS-uri, lista apelurilor, aplicatiile si contactele

Favorite
| 0 comentarii |
Rating: | Afisari: 28.9k | | |

Inainte de a incepeti sa reinstalati un sistem de operare actualizat pe telefonul Android ar trebui sa va asigurati ca nu pierdeti datele importante de pe telefon inainte sa mergeti pe drumul fara intoarcere a reboot-arii sistemului.

Bineinteles, acest articol nu se adreseaza doar celor carora le place sa-si customizeze in totalitate telefonul, ci si celor care vor sa stie ca au facute backup-uri pentru date, pentru orice eventualitate.

1.       Backup-ul si recuperarea aplicatiilor

App Back este o unealta gratuita pentru Android care te ajuta in acest proces. Dupa ce rebootezi un sistem, aceasta aplicatie se va dovedi foarte utila, pentru ca nu vei avea nevoie sa reinstalezi fiecare aplicatie dupa ce ai facut flash-ul unui ROM customizat.

Este o aplicatie usor de folosit si neriscanta care iti salveaza aplicatiile ca fisiere text, asa ca iti poti restaura aplicatiile din Google Play store cu un singur click pentru fiecare.

Odata ce ai descarcat aplicatia din Google Play Store ca pe orice alta aplicatie, deschide App Back. Vei vedea un meniu cu doua butoane - backup apps si restore apps - crearea de back-up si restaurarea aplicatiilor. Preseaza pe backup si redenumeste fisierul. Poti exporta lista de aplicatii sau se va salva automat pe cardul SD sau intr-un cloud ca document text, de unde il poti accesa cand ai nevoie de el.

android logo

2.       Backup-ul pentru jurnalul de apeluri

Backup-ul pentru jurnalul de apeluri se poate face in mod similar folosind Call Logs Backup & Restore, aplicatie disponibila in Play Store. Aplicatia stocheaza datele pe cardul SD unde poti crea un fisier special pentru acest scop, pe care il poti denumi cum vrei.

Aplicatia are suport pentru vizualizarea tuturor backup-urilor direct din interfata. De asemenea poti seta un program de backup automat care se va face intr-un fisier la alegere. Locatia automata altfel va fi /sdcard/CallLogsBackup/restore.

Fisierele se vor salva cu extensia xml. Are suport pentru 500 de apeluri pe care le poti mai tarziu readuce pe telefon.

Dupa ce descarci aplicatia din Play Store, preseaza pe butonul care indica scopul tau - crearea de backup, restore (restaurare), view (vizualizare), delete backups si delete calls (stergerea rezervelor sau a apelurilor)

3.       Backup-ul pentru SMS-uri

Functia este indeplinita de aplicatia numita SMS Backup & Restoration. Aceasta salveaza toate mesajele intr-un singur fisier in format xml. Este o oplicatie gratuita care suporta mai multe limbi, inclusiv romana si engleza si lucreaza cu ultimele versiuni de Android 4.2.x Jelly Bean. Dupa ce descarci aplicatia si o deschizi, poti salva mesajele pe cardul SD sau intr-un cloud.

4.       Backup pentru setarile de internet

Acesta este un backup important pentru ca dupa o reinstalare a sistemului de operare te-ai putea lovi de diferite probleme daca nu ai toate setarile refacute. In cel mai rau caz, ai putea sa pierzi capacitatea telefonului de a se conecta la internet.

APN Backup & Restore este o aplicatie care serveste acest scop si pe care o gasesti in Google Play Store. Este compatibila si cu versiuni mai vechi de Android, pana la Gingerbread si permite sa exporti setarile APN ale provider-ului de servicii de telefonie. Multe dintre telefoane pastreaza setarile de acest fel si valorile APN, dar pentru mai multa siguranta este bine sa iti faci o rezerva.

Aplicatia iti da posibilitatea sa salvezi datele pe cardulSD, in sdcard://sdcard/ApnBackupRestore. Daca datele sunt salvate in alta locatie, aplicatia nu le va recupera. Se vor salva cu extensia xml si, pentru si mai multa siguranta, poti sa alegi optiunea de trimitere pe adresa de e-mail, dar nu uita ca atunci cand vrei sa iti recuperezi datele trebuie sa le salvezi din adresa in folderul despre care vorbeam de pe cardul SD.


Redactor Stiri & Review

2616
news
comm_Page
Reguli:
1. Nu introduceti anunturi gsm. Pentru anunturi intrati [aici].
2. Citeste inainte sa scrii. Cauta inainte sa scrii. Sunt mari sanse ca la intrebarea ta sa fie deja un raspuns.
3. Nu folositi CAPS LOCK, se considera ca sunteti nepoliticos. Nu sustine in mod deliberat si repetat un anume telefon sau companie.
4. Fara SPAM. Fara scheme piramidale sau de facut bani. Fara reclame comerciale.
5. Nu folositi limbaj obscen, fii politicos si da dovada de bun simt.
6. Exprimarile de ura bazate pe rasa/etnie, sex, orientare sexuala, dizabilitati, si religie sunt strict interzise.

Nume: (obligatoriu)

E-mail: (obligatoriu)
Codul de securitate: (obligatoriu)

Reimprospatare
Mesajul:  (obligatoriu)
Niciun comentariu nu a fost facut incă. Fii primul care comentează!


Ultimele stiri
Black Friday | Black Friday 2016 eMAG
Azi a inceput oficial campania de reduceri Black Friday la mai multe magazine din Romania. Cei ce doresc ...
Black Friday | Black Friday 2016 UTOK
Producatorul de dispozitive inteligente din Romania, UTOK, a publicat ofertele de Black Friday, iar ...

Black Friday | Black Friday 2016 Quickmobile.ro
La miezul noptii cei de la Quickmobile au publicat primele oferte de Black Friday, iar stocurile pentru ...
Black Friday | Black Friday 2016 CEL.ro
Campania de reduceri oferita de CEL.ro cu ocazia Black Friday 2016 si-a facut debutul aseara, iar retailer-ul ...


Ultimele reviews
Huawei Honor 4X | Review Huawei Honor 4X
Huawei a venit pe piata in luna octombrie a lui 2014. Acesta seamana cu fratele lui mai mic, Honor 4C, ...
Allview Viva i7G | Review Allview Viva i7G
Brasovenii de la Allview au venit pe piata romaneasca cu o tableta accesibila, practica si eleganta. ...

Allview E4 Lite | Review Allview E4 Lite
Brasovenii de la Allview au lansat in luna septembrie a acestui an un dispozitiv care se remarca prin ...
Allview A5 Quad Plus | Review Allview A5 Quad Plus
Allview a lansat in luna iulie a acestui an un dispozitiv accesibil si elegant din punct de vedere al ...