Tutoriale Android
> > > Cum sa iti setezi noul telefon Android
Adaugat: 29 Martie 2013 - 16:42

Cum sa iti setezi noul telefon Android

Favorite
| 0 comentarii |
Rating: | Afisari: 5.0k | | |

Felicitări pentru noul telefon Android. E primul tău smartphone care rulează pe sistemul de la Google și ești încă puțin derutat? Atunci acesta este un ghid potrivit pentru tine. Te vom îndruma cum să-ți setezi și să-ți asiguri telefonul, cum să-ți instalezi cele mai bune aplicații și să-ți customizezi ecranul principal.

Setările inițiale

Despachetarea telefonului. În funcție de telefon și provider, s-ar putea să trebuiască să scoți bateria și să introduci cartela SIM. Unele telefoane au o protecție de plastic între baterie și telefon, pe care v-a trebui să o dezlipești. Întâi verifică primele două pagini de instrucțiuni pentru a face setările fizice.

set up

Selectează setările default și intră în contul de Gmail. Când îți aprinzi pentru prima oară telefonul, te va duce prin câteva ecrane la niște setări minimale ca limba, serviciile de locație  (multe aplicații au nevoie de astfel de date, locația este colectată anonim, deci e în regulă dacă le dai permisiunea) iar în cele din urmă va trebui să îți introduci contul de Google și eventual alte conturi cum af fi Facebook, dacă vrei. Dacă nu ai încă un cont de Google, cum ar fi Gmail, poți să îți faci unul direct pe telefon. Îți este necesar pentru a descărca aplicații, pentru a sincroniza contacte și date din calendar și multe alte funcții legate de Android.

Securizarea telefonului. Printre primele lucruri pe care ar trebui să le faci este securizarea telefonului în caz că îl pierzi sau îți este furat. În primul rând ar trebui să îți pui protecție parolată și să instalezi o aplicație cu ajutorul căreia să ștergi date din telefon de la distanță. De asemenea există o serie de aplicații pentru Android care urmăresc telefonul cu ajutorul sistemului GPS sau fac o poză a noului ”proprietar” cu ajutorul camerei frontale - dacă telefonul tău are așa ceva.

security

Setarea lock-screen-ului. Intră în Home Screen și apasă pe butonul de meniu pentru a găsi Settings>Security. În funcție de versiunea de Android, poți crea un pattern de swipe-uri - glisezi degetul de-a lungul punctelor într-o formă pe care să ți-o aduci aminte. Poți de asemenea să optezi pentru o parolă standard, PIN. Telefonul va intra în Lock-screen după o vreme, iar utilizatorul va trebui să întroducă același șablon de glisare sau cod PIN.

De asemenea ar trebui să instalezi softuri pentru protejarea împotriva malware-ului și metode de ștergere a datelor de la distanță, care vor șterge datele din telefon dacă telefonul este furat.

Cum să folosești magazinul PlayStore. Pentru a face rost de aplicații pentru Android din Android Market, caută iconița cu plasa de cumpărături sau mascota Android. Dacă nu este acolo, caut-o în lista de aplicații. Deschiderea listei de aplicații variază de la un telefon la altul - pe unele găsești o iconiță pentru aplicații care seamănă cu o tablă de șah, în partea de jos a a ecranului, pe altele trebuie să apeși iconița mare din partea de jos a home-screen-ului pentru  a deschide lista.

apps

Căutarea aplicațiilor. Odată ce ai intrat în Market, poți căuta fie pe categorii - jocuri de diferite tipuri, aplicații etc sau poți să cauți o aplicație al cărei nume îl știi deja apăsând pe lupa din partea din dreapta sus. Apoi introduci text cu numele aplicației.

Pentru securitate, îți recomandăm Anti-Virus Free de la AVG, o aplicație care nu doar că te ajută să localizezi un telefon pierdut și să ștergi date de la distanță, dar care îți scanează telefonul de malware sau phishing când cauți pe internet. Lookout Free este altă aplicație asemănătoare care are o imagine bună. Pentru funcționalități suplimentare cum ar fi ștergerea datelor de la distanță, poți cumpăra versiunea Premium care costă 29.99$ pe an.

Oricare ai alege-o dintre acestea, caută numele în Play Store și apoi butonul de instalare. Telefonul va începe să descarce aplicația și vei primi un mesaj în bara de notificare care te va anunța când aplicația s-a instalat.

Caută alte aplicații utile. Noi avem deja câteva surse preferate pe site. Există o funcție foarte interesantă în Android, și anume că poți să instalezi aplicații pe telefon folosind calculatorul. Intră în Android Market folosind contul de Google și dă-i permisiunea telefonului să instaleze aplicațiile prin wireless. Apoi apasă butonul install din Market la orice aplicație pe care vrei să o trimiți pe telefon.

Customizarea ecranului. Mulți vor să își customizeze aplicațiile de pe ecran pentru acces mai rapid. Pe lângă home screen, ai acces la câteva alte ecrane în telefon pe care le poți vedea glisând spre stânga sau spre dreapta.

Pentru a pune o aplicație pe ecran, din lista de aplicații, apasă și presează lung pe iconița respectivă, apoi trage-o și dă-i drumul acolo unde vrei să rămână.

home screen

Dacă vrei să scapi e o aplicație sau de un widget, cum ar fi un ceas gigatic, apasă și ține presat pe aceasta, apoi trage-o în partea de jos a ecranului, în coșul de gunoi desenat.

Poți de asemenea să îți organizezi aplicațiile de pe ecran pe foldere - apasă oriunde pe un spațiu gol de pe ecran și ține presat până când îți apare opțiunea Folders>New Folder. Apasă pe folder pentru a-l deschide și trage aplicații în el. Pentru a redenumi folderul, apasă lung pe nume în bara de titlu și apoi introdu un alt nume.

După cum probabil ți-ai dat deja seama, cele mai multe meniuri și operațiuni sunt accesibile în Android apăsând pe ele, scurt sau presând lung.

Adăugarea contactelor rapide pe home screen

Pentru mai mult confort, ai putea să adaugi un contact pe home screen pentru a putea suna rapid sau trimite un mesaj persoanei respective. Apasă și menține apăsat un spațiu gol pe ecran până când îți apare meniul Add to Home Screen, apo selectează Shortcuts. În noul meniu, selectează Contact sau Person și poți să adaugi un contact pe care să-l adaugi pe ecran.

contacts

S-ar putea să observi că sunt mai multe scurtături utile pe care le poți adăuga pe ecran, cum ar fi bookmark-uri sau direcționări pe hartă.

În rest, intră în toate meniurile pe care le găsești și încet-încet vei descoperi cât de customizabil este noul tău telefon. Verifică din când în când GSMLand pentru a afla vești despre cele mai noi aplicații.


Redactor Sef & fondatorul GSMLand.ro - Pasionat de tehnologie si IT, este atras de orice aparat electronic ce se baga in priza.

2687
news
comm_Page
Reguli:
1. Nu introduceti anunturi gsm. Pentru anunturi intrati [aici].
2. Citeste inainte sa scrii. Cauta inainte sa scrii. Sunt mari sanse ca la intrebarea ta sa fie deja un raspuns.
3. Nu folositi CAPS LOCK, se considera ca sunteti nepoliticos. Nu sustine in mod deliberat si repetat un anume telefon sau companie.
4. Fara SPAM. Fara scheme piramidale sau de facut bani. Fara reclame comerciale.
5. Nu folositi limbaj obscen, fii politicos si da dovada de bun simt.
6. Exprimarile de ura bazate pe rasa/etnie, sex, orientare sexuala, dizabilitati, si religie sunt strict interzise.

Nume: (obligatoriu)

E-mail: (obligatoriu)
Codul de securitate: (obligatoriu)

Reimprospatare
Mesajul:  (obligatoriu)
Niciun comentariu nu a fost facut incă. Fii primul care comentează!


Ultimele stiri
Black Friday | Black Friday 2016 eMAG
Azi a inceput oficial campania de reduceri Black Friday la mai multe magazine din Romania. Cei ce doresc ...
Black Friday | Black Friday 2016 UTOK
Producatorul de dispozitive inteligente din Romania, UTOK, a publicat ofertele de Black Friday, iar ...

Black Friday | Black Friday 2016 Quickmobile.ro
La miezul noptii cei de la Quickmobile au publicat primele oferte de Black Friday, iar stocurile pentru ...
Black Friday | Black Friday 2016 CEL.ro
Campania de reduceri oferita de CEL.ro cu ocazia Black Friday 2016 si-a facut debutul aseara, iar retailer-ul ...


Ultimele reviews
Huawei Honor 4X | Review Huawei Honor 4X
Huawei a venit pe piata in luna octombrie a lui 2014. Acesta seamana cu fratele lui mai mic, Honor 4C, ...
Allview Viva i7G | Review Allview Viva i7G
Brasovenii de la Allview au venit pe piata romaneasca cu o tableta accesibila, practica si eleganta. ...

Allview E4 Lite | Review Allview E4 Lite
Brasovenii de la Allview au lansat in luna septembrie a acestui an un dispozitiv care se remarca prin ...
Allview A5 Quad Plus | Review Allview A5 Quad Plus
Allview a lansat in luna iulie a acestui an un dispozitiv accesibil si elegant din punct de vedere al ...