Tutoriale Android
> > > Cum sa folosesti o tableta Android
Adaugat: 4 Aprilie 2013 - 17:34

Cum sa folosesti o tableta Android

Favorite
| 1 comentariu |
Rating: | Afisari: 7.2k | | |

Tabletele Android sunt dispozitive ușor de folosit care servesc mai multe scopuri, cu avantaje și dezavantaje asupra telefoanelor. Bineînțeles, e mai ușor să citești un text mai lung, o carte sau știrile zilnice pe tabletă decât pe telefon. Unele jocuri arată mai bine și sunt mai ușor și plăcut de folosit pe un ecran mai mare decât pe cel al telefonului, în timp ce captura de fotografii este cel puțin ciudată cu o tabletă, mai ales dacă e o tabletă cu ecran mare. Este clar că să ai un telefon smart este una, să ai o tabletă e cu totul altă poveste. Nu doar că specificațiile de hardware sunt diferite, dar și interfețele sunt altfel.

  1. Primul pas atunci când intri în posesia unui dispozitiv de orice fel care rulează pe Android este să îți setezi un cont de gmail. Cu ajutorul lui poți să descarci aplicații prin Google Play Store. Multe operațiuni îți cer autentificare cu un cont de gmail, deci este practic indispensabil.
  2. Trebuie să înțelegi funcționalitatea celor trei butoane touch-capacitive ale tabletei. Acestea sunt folosite pentru controlarea aplicațiilor și alte comenzi de bază

·         Butonul HOME este cel din mijloc și îți permite acces rapid din orice aplicație către ecranul principal de navigare. Dacă te afli într-o aplicație sau activitate de orice fel, sistemul de operare o va pune în fundal. În mod normal, folosind acest buton nu vei închide aplicația sau jocul în cauză, ci îl vei trimite în planul doi.

·         Butonul BACK îți permite să te întorci la o pagină sau la o activitate precedentă

·         Butonul de Multi-tasking apare la tabletele Android care rulează pe Ice Cream Sandwich 4.0 sau o versiune mai recentă. Are o formă de paralelogram iar apăsarea lui îți va deschide o listă cu toate aplicațiile care rulează în fundal. Glisarea unei aplicații din ecranul de multi-tasking către stânga sau dreapta o va închide. Această operațiune este foarte utilă dacă vrei să eliberezi din memoria RAM (interna) și să accelerezi astfel puțin operațiunile dispozitivului.

  1. Verifică versiunea de Android pe care rulează tableta ta. Găsești versiunea de Android pe care rulezi intrând în secțiunea About Phone din panoul de setări.

·         Cele mai multe tablete folosite în momentul acesta rulează pe Ice Cream Sandwich 4.0 sau o versiune mai recentă. Cea mai nouă versiune la momentul scrierii acestui articol este Android Jelly Bean 4.2.2. Evident, cu cât este mai nouă versiunea, cu atât mai bine ar trebui să își facă treaba tableta.

about phone

·         Unele tablete mai vechi rulează pe Android Honeycomb 3.x. Honeycomb era o versiune special dedicată tabletelor și nu a fost preluată și pe telefoanele mobile.

·         Versiunea de sistem de operare îți dă o imagine în mare despre caracteristicile și funcționalitățile tabletei. De exemplu tabletele și telefoanele care rulează pe versiunea Jelly Bean au Google Now, serviciul de asistență voce de la Google, built-in.

  1. Descărcați aplicații. Google Play Store are o colecție largă de tool-uri, aplicații și jocuri care vor face experiența mult mai rapidă și mai bună.

·         Descarcă o aplicație office care să te ajute să vizualizezi și să editezi documente. Cele mai multe tablete Android vin cu un viewer de documente preinstalat. Dacă vrei un editor gratuit pentru Android, poți să încerci Kingsoft Office.

google play

·         Testează puțin aplicațiile mai importante pentru a te familiariza cu acestea. Caută ceva de tip agendă de notițe, adaugă calendare pentru evenimente și hărți. Poate fi folosită pentru tot felul de activități: poți citi cărți și ai disponibile foarte multe aplicații care îți pun la dispoziție gratuit clasicii, poți să ții evidența activităților și programului de fitness, tableta te poate asista la gătit sau îți poate sugera rețete și are disponibile multe alte funcții și funcționalități, fiind o secretară foarte bine organizată. Totul depinde de stocul de aplicații pe care îl alegi.

  1. Customizează dispozitivul. Sistemul de operare Android de la Google este un open source, iar acest lucru are avantajul, spre deosebire de iOS, că dispozitivul tău este customizabil până în cele mia mici detalii.

·         Crează acțiuni customizate. Setarea acțiunilor smart va declanșa anumite activități în anumite condiții prestabilite. Smart actions poate fi customizat pentru nevoile personale. Nu este o opțiune pentru toate tabletele, dar poți descărca aplicații similare care fac această setare mai ușoară, din Google Play Store.

·         Ajustează setările de ecran cum ar fi timpul după care se închide ecranul sau luminozitatea, alege-ți elemente și widgeturi pentru lock-screen (de exemplu îți poți pune un widget pentru vreme sau calendar pe care să le vezi fără să trebuiască să deschizi tableta).

  1. Accelerează performanțele dispozitivului. Acest lucru poate fi făcut în mai multe feluri.

·         Actualizează la ultima versiune de sistem de operare. Producătorii de telefoane vor veni cu update-uri din când în când, care rezolvă din bug-uri, reduc lag-ul și sporesc performanța. Urmărește lista de update-uri pentru dispozitivul tău. Unele vor veni sub formă de OTA - over the air, cu alte cuvinte vei primi o înștiințare când a apărut un update, dacă ești conectat la Wi-Fi.

software update

·         Descarcă un task-killer și o aplicație anti-virus. Unele dispozitive vin cu un task manager built-in, dar cele mai  mutle te lasă pe tine să alegi. Tak manager-ul îți va permite să vezi ce aplicații rulează pe fundal și câtă memorie RAM folosesc. Task manager și programe anti-virus poți găsi în magazinul de aplicații.

·         Scoate widget-urile de pe home screen de care nu ai nevoie. Widgeturile sunt folositoare pentru a accesa rapid aplicații importante sau pentru a primi informații. Totuși, e indicat să le ștergi pe cele inutile pentru că folosesc ceva mai multă putere de procesare și vor încetini activitățile tabletei.

  1. Configurează opțiunile de Sync. Sync-ul este eficient pentru a transfera date cum ar fi imagini, materiale video, contacte, mesaje, e-mail-uri și altele, între mai multe dispozitive - inclusiv PC, telefon sau altă tabletă. Pentru a configura opțiunile de sincronizare pentru aplicații sau conturi intră în Settings/Accounts&SyncSincronizează gmail-ul, contactele, calendarul sau alte conturi.

·         Setarea contului de Gmail cu Microsoft Outlook. Setează tipul serverului la IMAP. Setează serverul incoming la imap.gmail.com și outgoing la smtp.gmail.com. Introdu informațiile de înregistrare (contul și parola). Sub ”More Settings” deschide tabul Advanced. Setează incoming server la 933 prin încriptare SSL și outgoing server la 587 prin încriptare TLS.

·         Setarea contului de Gmail cu Mozilla Thunderbird. Mozilla Thunderbird este un client open-source de email pe diferite platforme. Pentru a seta Gmail în Thunderbird, întâi activează IMAP în setările contului Google. Deschide Thunderbird și intră în Tools/Account Settings. Adaugă un nou cont de email, introdu numele, adresa și parola iar Thunderbird va configura automat contul de Gmail pentru Thunderbird.

  1. Asigură-ți datele și fă-ți un back-up pe calculator, pe telefon sau pe un server de stocare extern. Poți să faci asta folosind Google Cloud de exemplu.

Alte sfaturi

Crează un maze lock în caz că dispozitivul tău suportă asta, pentru mai multă siguranță. Pentru asta, intră în Settings / Location & Security.

Încearcă să instalezi un file manager care permite să accesezi ușor stocarea externă.

Închiderea de tot a dispozitivului va curăța datele temporare, iar atunci când îl redeschizi va rula mai repede.


Redactor GSMLand.ro

2716
news
comm_Page
Reguli:
1. Nu introduceti anunturi gsm. Pentru anunturi intrati [aici].
2. Citeste inainte sa scrii. Cauta inainte sa scrii. Sunt mari sanse ca la intrebarea ta sa fie deja un raspuns.
3. Nu folositi CAPS LOCK, se considera ca sunteti nepoliticos. Nu sustine in mod deliberat si repetat un anume telefon sau companie.
4. Fara SPAM. Fara scheme piramidale sau de facut bani. Fara reclame comerciale.
5. Nu folositi limbaj obscen, fii politicos si da dovada de bun simt.
6. Exprimarile de ura bazate pe rasa/etnie, sex, orientare sexuala, dizabilitati, si religie sunt strict interzise.

Nume: (obligatoriu)

E-mail: (obligatoriu)
Codul de securitate: (obligatoriu)

Reimprospatare
Mesajul:  (obligatoriu)


1. Buby   (25 Ianuarie 2015 - 12:56)
0

Am o tableta primita din Canada: Bleck Berry Note book - android. Nu am programul magazin google play pe ia. Cum pot descarca programul Skype pe tableta. cu stima Buby


Ultimele stiri
Black Friday | Black Friday 2016 eMAG
Azi a inceput oficial campania de reduceri Black Friday la mai multe magazine din Romania. Cei ce doresc ...
Black Friday | Black Friday 2016 UTOK
Producatorul de dispozitive inteligente din Romania, UTOK, a publicat ofertele de Black Friday, iar ...

Black Friday | Black Friday 2016 Quickmobile.ro
La miezul noptii cei de la Quickmobile au publicat primele oferte de Black Friday, iar stocurile pentru ...
Black Friday | Black Friday 2016 CEL.ro
Campania de reduceri oferita de CEL.ro cu ocazia Black Friday 2016 si-a facut debutul aseara, iar retailer-ul ...


Ultimele reviews
Huawei Honor 4X | Review Huawei Honor 4X
Huawei a venit pe piata in luna octombrie a lui 2014. Acesta seamana cu fratele lui mai mic, Honor 4C, ...
Allview Viva i7G | Review Allview Viva i7G
Brasovenii de la Allview au venit pe piata romaneasca cu o tableta accesibila, practica si eleganta. ...

Allview E4 Lite | Review Allview E4 Lite
Brasovenii de la Allview au lansat in luna septembrie a acestui an un dispozitiv care se remarca prin ...
Allview A5 Quad Plus | Review Allview A5 Quad Plus
Allview a lansat in luna iulie a acestui an un dispozitiv accesibil si elegant din punct de vedere al ...