Tutoriale Android, Tutoriale iOS
> > > > Cum sa faci trecerea de la iPhone la Android
Adaugat: 21 Iunie 2013 - 11:27

Cum sa faci trecerea de la iPhone la Android

Favorite
| 1 comentariu |
Rating: | Afisari: 2.0k | | |

Trecerea de la un sistem de operare la celălalt poate să fie destul de complicată și chiar dacă de multe ori ai impresia că un utilizator nu adoptă altă platformă mai mult din încăpățânare, este de înțeles că după ce te-ai obișnuit cu un sistem de operare și ți-ai adunat date importante în telefon poate părea complicat să faci schimbul. Dar adevărul este că nu e atât de complicat pe cât ai crede să treci de la iPhone la Android sau invers.

Pentru început trebuie să vă avertizăm - aplicațiile cumpărate pe Android sau pe iPhone nu sunt transferabile către alt sistem de operare, deci le vei pierde în momentul în care faci trecerea. Totuși, cele mai multe dintre ele sunt disponibile și pe un sistem de operare și pe celălalt, iar datele în cele mai multe cazuri sunt stocate online, deci vei putea să faci rost de aplicația completă, așa cum o aveai de exemplu pe iPhone, pe noul Android.

Articolul acesta este un ghid rapid care să te ajute să faci trecerea fără să pierzi datele atunci când te muți.

ios si android

În primul rând, noii tăi prieteni sunt contul de Google și cel de Gmail. Începe prin a folosi contul de gmail ca și client de email default. Este gratuit și oșor, iar atunci când treci la Android, datele din email vor veni odată cu tine. Android folosește contul de Google pentru absolut orice, deci dacă nu ai deja unul, ar fi timpul să îl faci. Poți în continuare să ai și un cont de email suplimentar și îți poți verifica alte adrese de email de la alte servicii dacă vrei să le păstrezi, dar indiferent de opțiune vei avea nevoie de un cont google.

Sincronizează contactele iTunes cu Google

Înainte să faci pasul cel mare, folosește iTunes pentru a sincroniza contactele cu Gmail și calendarul cu Google Calendar. Verifică de mai multe ori contactele pe google.com/contacts ca să te asiguri că îți apar în Google.

Sincronizează iTunes Music cu Double Twist

Schimbarea sistemului de operare nu înseamnă neapărat că trebuie să renunți la muzica de pe iTunes sau la librăria video. Poți folosi DoubleTwist pentru a sincroniza librăria iTunes cu telefonul Android sau poți să cauți alte aplicații de muzică pentru Android, gama este foarte largă.

Mută fotografiile

Fotografiile sunt stocate în telefon, așa că trebuie să conectezi iPhone-ul prin USB și să le transferi pe calculator. Apoi le poți trece de pe calculator pe Android fără probleme. Sau poți începe să faci sincronizarea fotografiilor cu Picasa sau Flickr, și le vei putea în continuare vedea pe telefon.

Obișnuiește-te să ai mai multe butoane

iPhone-ul tău avea un singur telefon fizic în față, dar telefoanele Android au de obicei patru sau cinci. Unii producători au trecut la butoanele direct pe ecran, alții nu. Oricum, funcțiile butoanelor, fie că este vorba de unele fizice sau virtuale, sunt Back, Home, Menu și Search. Atunci când ieși dintr-o aplicație, de cele mai multe ori vei apăsa pe butonul Home, sau vei da Back până ajungi la fereastra dorită.

Învață să-ți iubești Widgeturile

Și Android și iPhone are iconițe pe ecran, dar doar Android are Widgeturi. Widgeturile sunt mini-aplicații care rulează pe ecranul principal și îl fac mai interactiv. Widgeturile îți permit să cauți date despre vreme, să-ți citești mesajele fără să mai lansezi aplicațiile aferente sau să setezi comutoare pentru Wi-Fi, GPS și așa mai departe.

Piața Android e noul tău App Store

În loc să folosești App Store, de acum ai parte de opțiunea Android. Am spus opțiunea, asta înseamnă că nu mai ești legat de o singură piață. Bifând o căsuță care să permită instalarea aplicațiilor din partea terților, poți instala aplicații din piețe alternative sau de pe internet. Totuși, nu te aventura prea departe când instalezi acest tip de aplicații și asigură-te că vin din surse sigure. În plus, fă rost de un antivirus cum ar fi Lookout Mobile, AVG sau orice alt antivirus pentru mobil în care ai încredere.


Redactor GSMLand.ro

Cuvinte cheie: ios, android, trecere, tutorial
3067
news
comm_Page
Reguli:
1. Nu introduceti anunturi gsm. Pentru anunturi intrati [aici].
2. Citeste inainte sa scrii. Cauta inainte sa scrii. Sunt mari sanse ca la intrebarea ta sa fie deja un raspuns.
3. Nu folositi CAPS LOCK, se considera ca sunteti nepoliticos. Nu sustine in mod deliberat si repetat un anume telefon sau companie.
4. Fara SPAM. Fara scheme piramidale sau de facut bani. Fara reclame comerciale.
5. Nu folositi limbaj obscen, fii politicos si da dovada de bun simt.
6. Exprimarile de ura bazate pe rasa/etnie, sex, orientare sexuala, dizabilitati, si religie sunt strict interzise.

Nume: (obligatoriu)

E-mail: (obligatoriu)
Codul de securitate: (obligatoriu)

Reimprospatare
Mesajul:  (obligatoriu)


1. Patrick   (21 Iunie 2013 - 17:56)
0

http://google.about.com/od/socialtoolsfromgoogle/qt/Goodbye-Iphone-Hello-Android-How-To-Switch-To-Android-Phones.htm Strike 1!


Ultimele stiri
Black Friday | Black Friday 2017 eMAG
Azi a inceput oficial campania de reduceri Black Friday la mai multe magazine din Romania. Cei ce doresc ...
Black Friday | Black Friday 2016 UTOK
Producatorul de dispozitive inteligente din Romania, UTOK, a publicat ofertele de Black Friday, iar ...

Black Friday | Black Friday 2016 Quickmobile.ro
La miezul noptii cei de la Quickmobile au publicat primele oferte de Black Friday, iar stocurile pentru ...
Black Friday | Black Friday 2016 CEL.ro
Campania de reduceri oferita de CEL.ro cu ocazia Black Friday 2016 si-a facut debutul aseara, iar retailer-ul ...


Ultimele reviews
Huawei Honor 4X | Review Huawei Honor 4X
Huawei a venit pe piata in luna octombrie a lui 2014. Acesta seamana cu fratele lui mai mic, Honor 4C, ...
Allview Viva i7G | Review Allview Viva i7G
Brasovenii de la Allview au venit pe piata romaneasca cu o tableta accesibila, practica si eleganta. ...

Allview E4 Lite | Review Allview E4 Lite
Brasovenii de la Allview au lansat in luna septembrie a acestui an un dispozitiv care se remarca prin ...
Allview A5 Quad Plus | Review Allview A5 Quad Plus
Allview a lansat in luna iulie a acestui an un dispozitiv accesibil si elegant din punct de vedere al ...