Tutoriale Android
> > > Cum sa faci ca bateria pe Android sa tina mai mult
Adaugat: 4 Aprilie 2013 - 17:28

Cum sa faci ca bateria pe Android sa tina mai mult

Favorite
| 0 comentarii |
Rating: | Afisari: 9.6k | | |

O problemă frecventă a utilizatorilor de telefoane Android este viața scurtă a bateriei. Platforma celor de la Google are multe avantaje, dar funcționalitățile de ultimă oră vin de obicei cu un mare dezavantaj, și anume consumul destul de mare al bateriei.

Nu sugerăm că nu ar trebui să profiți de toate funcțiile care fac din telefonul tău un telefon cu adevărat inteligent, cum ar fi streamurile de muzică care îți permit să ai la tine milioane de melodii, aplicațiile care identifică locația, actualizările de fundal sau opțiunile de wireless. Totuși, dacă ești frustrat de încărcările prea dese este bine să știi că există anumite aplicații și activități care seacă mai repede bateria, deci este bine să știi care sunt acestea ca să poți să iei o decizie ceva mai bine informată când vine vorba de folosirea lor.

1. Folosește GPS-ul cu economie

GPS-ul este primul pe lista funcționalităților care consumă bateria. Am văzut multe comentarii la aplicații în care utilizatorii se plâng că acestea monopolizează bateria, dar de cele mai multe ori nu e corect să pui o etichetă de acest fel unei aplicații din moment ce GPS-ul în sine se face vinovat de asta și nu prea ai cum să rezolvi problema. În principiu, soluția este să închizi GPS-ul atunci când nu îl folosești.

De asemenea, urmărește aplicațiile care folosesc GPS-ul - poți face asta folosind o aplicație simplă care monitorizează consumul cum ar fi GSam Battery Monitor și care îți va arăta care sunt aplicațiile care consumă cel mai mult din baterie. Probabil că vei observa că cele din top sunt acelea care se folosesc de GPS. Desigur, GSam Battery Monitor sau orice altă aplicație vei alege, poate deveni un companion cu care să ții constant legătura pentru a urmări aplicațiile care consumă baterie.

gps

Unele aplicații, cum ar fi BackCountry Navigator are și un buton care îți permite să activezi sau să dezactivezi GPS-ul direct din aplicație.

Nu este suficient dacă închizi ecranul în timp ce aplicații care folosesc GPS-ul sunt pornite, pentru că telefonul nu se închide de tot. Nu ajută nici dacă te înregistrezi pentru actualizări mai puțin frevcente ale GPS-ului. Chiar dacă sună promițător, aplicația nu îți face treaba decât dacă o setezi să facă actualizări de locație la fiecare câteva secunde.

2. Bluetooth-ul

bluetooth

Și conectivitatea prin Bluetooth afectează bateria destul de mult, așa că atunci când nu îl folosești ar fi bine să îl oprești. Poți folosi un widget pe home screen pentru a ține asta sub control, dacă nu vrei să treci prin toată birocrația setărilor. Un comutor simplu ar trebui să facă o treabă destul de bună. Tot ce trebuie să faci este să cauți Bluetooth toggle widget în magazinul de aplicații și vei găsi o gamă largă de widget-uri gratuite potrivite pentru nevoile tale.

3. Sistemul de pozitionare prin rețeaua wireless (WPS) și Wi-Fi-ul

WPS-ul folosește triangulare pentru a stabili locația în care te afli, și folosește mai puțină baterie decât GPS-ul. Desigur, să folosești și GPS-ul și WPS-ul este deja prea mult. WPS-ul se folosește fie atunci când GPS-ul nu este adecvat din cauza multipath-ului sau blocajelor dacă ești în interior (rețea de magazine, acasă sau o parcare subterană de exemplu).

location

Și Wi-Fi-ul are impact asupra bateriei, dar aplicațiile și actualizările se descarcă mai repde cu o rețea Wi-Fi bună, astfel folosind mai puțină putere a bateriei. Când vine vorba despre Wi-Fi, regula rămâne aceeași - îl ții pornit doar când ai nevoie de el.

4.Dezactivează transferul de date Always-On

always-on

Această opțiune este pornită în mod normal și poate fi dezactivată din setări. Nu înseamnă că nu vei mai primi push Gmail sau Google Talk nu va avea performanțele normale, dar dacă ai mai multe aplicații care se conectează în mod normal la internet, dezactivarea serviciului ar putea totuși să aibă efectul contrar, pentru că aplicațiile se vor da peste cap să caute un serviciu de internet. Așadar, în funcție de aplicațiile pe care le ai în telefon, ar trebui să te orientezi dacă este sau nu mai bine să ai transferul de date activat în permanență.

5. Oprește 3G-ul dacă telefonul are probleme în a-l repera

Dispozitivul ar putea să fie puțin derutat și să nu știe la ce fel de semnal să apeleze. Astfel, va trece de la GSM la 3G frecvent, așa că poți să dezactivezi 3G-ul și să te folosești de GSM.

6. Optimizează consumul de baterie al ecranului

brightness

Aceasta este cea mai cunoscută metodă de a evita consumul bateriei. Poți ajusta luminozitatea ecranului, poți ajusta timerul închiderii automate a ecranului sau poți renunța la wallpaper-ul live, ba chiar să alegi un wallpaper mai închis la culoare dacă ai un ecran AMOLED.

7. Folosește înțelept Widgeturile

Suportul pentru widgeturi de la Android este excelent. Cele mai multe au un efect neglijabil asupra bateriei, dar cele care trag automat informații de pe site-uri sau de pe internet (cele de meteo de exemplu) pot să stoarcă ceva baterie.

8. Folosește intervaluri rezonabile pentru actualizările automate

Personal, nu am nevoie de actualizări automate pe telefon, în afara celor venite de la adresa de e-mail, pentru care vreau să primesc notificări imediat. Prefer să deschid o aplicație și să văd noutățile. Cele mai multe aplicații care se conectează la internet au opțiunea de a face update la lansare, și eu asta folosesc.

manage accounts

Dacă scădeți intervalurile de la actualizări sau le închideți complet, bateria va dura mai mult. Recomandarea noastră este să le reduceți la valorile minime. În principiu, asta se face intrând în Settings/Accounts&sync, dar meniul poate să difere de la un telefon la altul.

9. Aplicațiile de streaming consumă multă baterie

Aplicațiile de streaming sunt cu siguranță grozave, și nu spunem că nu ar trebui să le mai folosești deloc, dar trebuie să știi că sunt responsabile pentru consum destul de mare al bateriei.

10. Încarcă bateria mai degrabă prin USB (de la calculator sau de la dock-ul mașinii) decât de la priză

Aceasta nu e o metodă de a economisi baterie per-se, dar va menține bateria în formă/ Încărcarea bateriei foarte des nu îi reduce performanțele în timp și de fapt ceea ce nu știu mulți este că e mai bine să o încărcați înainte să se consume de tot. De asemenea, încărcarea ei prin cablu USB este mai ”sănătoasă” decât dacă folosești încărcătorul de la priză. Pe cele mai multe dispozitive asta durează de două ori mai mult, dar dacă ai de ales, e mai bine să folosești varianta mai lentă.

Acestea fiind spuse, trebuie doar să găsești varianta potrivită pentru tine și să hotărăști care sunt funcțiile de care nu te poți lipsi. Fă un calcul și spune-ne și nouă cât ai reușit să economisești la încărcarea asta.


Redactor GSMLand.ro

Cuvinte cheie: baterie, android, indicatii, 10 pasi, consum
2715
news
comm_Page
Reguli:
1. Nu introduceti anunturi gsm. Pentru anunturi intrati [aici].
2. Citeste inainte sa scrii. Cauta inainte sa scrii. Sunt mari sanse ca la intrebarea ta sa fie deja un raspuns.
3. Nu folositi CAPS LOCK, se considera ca sunteti nepoliticos. Nu sustine in mod deliberat si repetat un anume telefon sau companie.
4. Fara SPAM. Fara scheme piramidale sau de facut bani. Fara reclame comerciale.
5. Nu folositi limbaj obscen, fii politicos si da dovada de bun simt.
6. Exprimarile de ura bazate pe rasa/etnie, sex, orientare sexuala, dizabilitati, si religie sunt strict interzise.

Nume: (obligatoriu)

E-mail: (obligatoriu)
Codul de securitate: (obligatoriu)

Reimprospatare
Mesajul:  (obligatoriu)
Niciun comentariu nu a fost facut incă. Fii primul care comentează!


Ultimele stiri
Black Friday | Black Friday 2016 eMAG
Azi a inceput oficial campania de reduceri Black Friday la mai multe magazine din Romania. Cei ce doresc ...
Black Friday | Black Friday 2016 UTOK
Producatorul de dispozitive inteligente din Romania, UTOK, a publicat ofertele de Black Friday, iar ...

Black Friday | Black Friday 2016 Quickmobile.ro
La miezul noptii cei de la Quickmobile au publicat primele oferte de Black Friday, iar stocurile pentru ...
Black Friday | Black Friday 2016 CEL.ro
Campania de reduceri oferita de CEL.ro cu ocazia Black Friday 2016 si-a facut debutul aseara, iar retailer-ul ...


Ultimele reviews
Huawei Honor 4X | Review Huawei Honor 4X
Huawei a venit pe piata in luna octombrie a lui 2014. Acesta seamana cu fratele lui mai mic, Honor 4C, ...
Allview Viva i7G | Review Allview Viva i7G
Brasovenii de la Allview au venit pe piata romaneasca cu o tableta accesibila, practica si eleganta. ...

Allview E4 Lite | Review Allview E4 Lite
Brasovenii de la Allview au lansat in luna septembrie a acestui an un dispozitiv care se remarca prin ...
Allview A5 Quad Plus | Review Allview A5 Quad Plus
Allview a lansat in luna iulie a acestui an un dispozitiv accesibil si elegant din punct de vedere al ...